Blog archief

Nieuws van de Rokende Règâhs

Stockyard & De Rokende Règâhs

American Stockyard

Stockyard & De Rokende Règâhs

Tijdens het BBQ wedstrijd seizoen 2013 hebben wij Ronald van Best4BBQ leren kennen. Aangezien Best4BBQ en de Rokende Règâhs beide uit Den Haag komen ontstond er al gauw een goede band. Ronald heeft ons kennis laten maken met de heerlijke sauzen van Stockyard die hij met Best4BBQ in Nederland levert. Wij waren direct verkocht! Voor het aankomende seizoen mogen wij dan ook met trots aankondigen dat wij met dank aan Best4BBQ exclusief met de sauzen van Stockyard aan de slag zullen gaan. Kan je niet wachten om deze bij ons te komen proeven in het volgende BBQ wedstrijd seizoen, kijk dan snel op www.best4bbq.nl!

American Stockyard
Regional Flavor, Unique Style…

Meer dan een eeuw geleden waren de Stockyards het middelpunt van de Amerikaanse vleeshandel. Er is een rijke geschiedenis van de kwaliteit, trots en vakmanschap in verband met de naam Stockyard. Amerikaanse Stockyard sauzen nemen je mee terug naar de nostalgische dagen van een goede maaltijd en een ontspannen gesprek, waar het voedsel werd bereid met eenvoudige en natuurlijke ingrediënten. De sauzen zijn handgemaakt in kleine batches, om de regionale smaak en unieke stijl van Stockyard te behouden.

Best4BBQ
Waar puur genieten weer gewoon is…

Best4BBQ is de importeur/distributeur van de overheerlijke Sauzen en Rubs van Stockyard. Naast de sauzen van Stokyard zijn bij Best4BBQ ook de sauzen van Cowtown verkrijgbaar. Alle sauzen zijn glutenvrij (rapporten tonen aan dat er minder dan 10 ppm. gluten aanwezig zijn) en zonder kunstmatige conserveringsmiddelen of  smaakversterkers, echt PUUR! Best4BBQ is met haar sauzen een ware aanwinst voor de BBQ markt.

Best4BBQ


F-Dick & De Rokende Règâhs

F-Dick

F-Dick & De Rokende Règâhs

Het BBQ wedstrijd seizoen 2013 is helaas alweer op zijn eind gekomen. Voor ons was het een top seizoen! 4 KCBS wedstrijden met o.a. een 1ste plaats en vijf 3de plaatsen zijn wij heel tevreden. Om 2014 een nog beter seizoen te laten worden hebben wij een super partner gevonden in F-Dick. Wij waren al fan van F-Dick sinds we via Vuur & Rook kennis hebben gemaakt met hun superieure messen en nu mogen wij met trots aankondigen dat wij exclusief met  messen van F-Dick aan de slag zullen gaan! Ken je F-Dick nog niet, neem dan zelf snel een kijkje op de website www.F-Dick.nl voor het gehele aanbod.

Over F-Dick

Traditioneel beter sinds 1778
! In 1778 word de firma Friedr. Dick in Esslingen opgericht en is na ruim 230 jaar nog steeds familie bezit. Friedr. Dick is wereldwijd de enige producent die het complete programma aan messen, wetstalen, slagerij gereedschappen, keuken gereedschappen en slijpmachines produceert zowel voor koks als voor slagers.

Door de lange traditie en ervaring bij het produceren van koks en slagers gereedschappen blijft Friedr. Dick continu nieuwe producten innoveren. De input van klanten, eindgebruikers en onze eigen ervaring en ideeën worden omgezet in hoog waardige producten. Kwaliteit management en proces documentatie zijn conform DIN EN ISO 9001 en EMAS 2. Friedr. Dick gelooft in verantwoord ondernemen en handelen. Waarbij gelet word op mens en milieu. 
Onze producten stralen niet alleen uit in klasse en functionaliteit maar beschikken over een hoge gebruikswaarde en duurzaam profiel. Het is niet onze intentie de productie kosten laag te houden door in lage loon landen te produceren. Wij zetten ons doel op de modernste technologieën en waar nodig op handwerk en vakmanschap, verspillen geen grondstoffen en houden uitstoot laag. Wij garanderen u in alle opzichten de hoogste kwaliteit.

 


Google plus

Google plus

6 november 2013

WOW! Sinds vandaag zijn De Rokende Règâhs dan ook te vinden op Google plus. Het is even puzzelen maar het lijkt erop dat we nu een pagina hebben die jullie allemaal kunnen gaan liken. We moeten nog even uitvinden hoe het precies werkt maar vanaf het aankomende BBQ wedstrijd seizoen zullen we ook op Google+ onze ervaringen en resultaten als BBQ team met jullie delen. Als jullie tips of trucks hebben voor het gebruik van Google+, please like ons en geef ons de tips die we nodig hebben. Alvast bedankt..

Google Plus


Smoking in Snarestone

Smoking in Snarestone

27 augustus 2013

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, de 3de officiële KCBS wedstrijd was aan de beurt. Dit keer was het, voor het eerst, een licensed KCBS wedstrijd in plaats van een sanctioned wedstrijd. Wat het verschil hierin precies is kan je via deze link lezen op de website van de KCBS. Helaas waren er door omstandigheden op het laatste moment een aantal teams uitgevallen waardoor er maar 5 teams konden deelnemen aan de wedstrijd. Hier komt het mooie van het KCBS scoring systeem naar boven. Omdat alle gerechten individueel beoordeeld worden kan je ondanks het lage aantal teams wel goed je eigen resultaat meten. Naast dat wij met in alle 7 categorieën een “walk” hebben gehad hebben we in alle 4 KCBS categorieën onze score verbeterd ten opzichte van de Tony Stone 2013 en Q on the Canal.

Naast de 4 vaste KCBS gerechten hebben we aan alle side dish categorieën meegedaan. Dit waren BBQ Saus, Cooking from the Homeland en Dessert. Bij alle 3 deze categorieën hebben we een mooi resultaat gehaald.

Smoking in Snarestone 2013
Category Rank Score
BBQ Saus 2 149.1544
Cooking from the homeland 3 155.9316
Dessert 1 172.1544

Cooking from the Homeland

Hieronder onze turn in voor Cooking from the Homeland. We hebben een andijvie stampot met aardappel en pastinaak gemaakt. De stampot is gewikkeld in een plakje bacon en kort gegrild op de BBQ. De stampot is daarna geserveerd met een zelf gemaakte rookworst een een rundvlees uien jus.

Cooking from the Homeland

Dessert

Als turn in voor het Dessert hebben we een BBQ van fruit gemaakt. Dit was een watermeloen gehalveerd en uitgehold. Deze hebben we gevuld met aardbeien waarover en chocolade hebben geraspt. Dit had het effect van brandende kolen in een BBQ. Daarbij hebben we gemarineerde spiesen van ananas en banaan geserveerd welke kort gegrild waren op de “echte” BBQ.

Dessert

Naast de in onze ogen geweldige score bij de side dishes hebben we het in de KCBS categorieën ook heel goed gedaan. Hieronder de resultaten en de bijbehorende foto’s van de door ons ingeleverde gerechten. Als je benieuwd ben naar onze overige resultaten dan kunt u deze vinden op de resultatenpagina. Ook hebben we in het foto album van Smoking in Snarestone nog wat meer foto’s geplaatst.

Smoking in Snarestone 2013
Category Rank Score
Overall 3 653.1316
Chicken 1 167.4056
Pork Ribs 3 156.0116
Pork 3 167.4400
Brisket 3 162.2744

ChickenChicken turn inPork RibsRibs turn inPorkPulled Pork turn inBrisketBrisket turn in


Onze nieuwe website

Onze nieuwe website

23 juli 2013

De afgelopen maanden hebben wij tussen het BBQ’en door achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website. De vorige was snel in elkaar gezet en eigenlijk direct al aan vervanging toe. Met het nieuwe ontwerp hebben wij geprobeerd alles een stuk overzichtelijker te maken en social media als Facebook en Twitter nog beter in beeld te brengen. Naast de verbeteringen in de overzichtelijkheid hebben we er ook gelijk voor gezorgd dat onze site nu optimaal werkt op alle soorten smartphones en tablets.

Wij denken dat het redelijk is gelukt, we hopen dat u dat ook vindt. Wij horen graag uw reactie via het contactformulier, Facebook of Twitter.